Ploiesti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Ploiesti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina). LIVRAREA SE FACE PRIN CURIERAT.
https://produsecuratat.ro/shop/

Tot ceea ce trebuie sa știi despre gazele naturale

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Apartine de
Danco Vision
Vizualizari
324

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Gazele naturale sunt rezultatul a milioane de ani de evolutie geologica, care au transformat materiale organice intr-o resursa valoroasa pentru omenire.

Acestea se formeaza prin descompunerea materialelor organice sub presiune si caldura extrema in adancurile pamantului. Aceste materiale organice pot include resturi de plante si animale care au trait cu milioane de ani in urma. Procesul de transformare este unul complex, iar rezultatul este o combinatie de gaze care consta in principal din metan, pe care le exploatam pentru incalzire sau pentru diverse procese industriale.

Gazele naturale au un rol crucial in viata noastra de zi cu zi si in economia globala. Ele sunt folosite pentru o multime de aplicații:

  • sunt sursa de energie. Gazele naturale sunt una dintre cele mai importante surse de energie pentru lumea moderna. Ele sunt utilizate pentru producerea de electricitate, incalzirea locuintelor si alimentarea autovehiculelor.
  • Sunt indispensabile in industria chimica. Industria chimica foloseste gazele naturale ca materie prima pentru fabricarea unei game variate de produse, inclusiv plastice, fertilizatori si medicamente.
  • Asigura o energie electrica curata. Utilizarea gazelor naturale pentru producerea de electricitate este o optiune ecologica, deoarece emisiile de gaze cu efect de sera sunt mai mici in comparatie cu alte surse de energie fosila.

Tipurile de gaze naturale


Exista mai multe tipuri de gaze naturale, fiecare cu compozitia sa specifica si cu aplicatii diferite.

  • Metanul - este cel mai comun tip de gaz natural si este cunoscut ca "gazul natural". Este utilizat pentru incalzire, producerea de electricitate si ca combustibil pentru vehicule.
  • Etanul - este un alt gaz natural important, folosit in principal in industria chimica pentru fabricarea produselor chimice si plastice.
  • Propanul si butanul - aceste gaze sunt folosite ca combustibili pentru uz casnic, inclusiv pentru gatit si incalzire. De asemenea, sunt folosite in industria petrochimica.
  • Heliumul - este un gaz rar, cunoscut pentru utilizarea sa in baloane si pentru racirea echipamentelor de laborator.

Curiozitati despre gazele naturale


Gazele naturale ascund numeroase curiozitati interesante. Iata cateva dintre ele:

1) Au un mirosul inconfundabil, adaugat in mod artificial. Gazul natural in sine este inodor, dar companiile de distributie adauga adesea un miros artificial pentru a detecta scurgerile mai usor.

2) Multe dintre depozitele de gaze naturale sunt situate sub pamant, in formatiuni de roci poroase. Acestea sunt ca niste rezervoare naturale, unde gazele sunt stocate pana cand sunt extrase.

3) Extractia gazelor naturale trebuie sa fie realizata cu responsabilitate pentru a preveni scurgerile si poluarea. Tehnologiile moderne au contribuit la imbunatatirea sigurantei acestui proces.

4) Un aspect esential al gazelor naturale este modul in care sunt distribuite catre locuinte si intreprinderi. Acest proces implica un distribuitor gaz care colecteaza, depoziteaza si transporta gazul catre consumatori.

5) Gazele naturale pot contine informatii despre trecutul Pamantului. Cercetatorii au descoperit bule de gaze naturale in straturi de gheata veche de milioane de ani, care pot oferi indicii despre compozitia atmosferei de-a lungul timpului.

6) Atunci cand gazele naturale scapa dintr-o conducta sau dintr-un put, ele pot crea un spectacol de lumina uimitor. Aceasta este rezultatul unui fenomen numit fosforescenta si apare atunci cand particulele de praf si gazele naturale reactioneaza in contact cu aerul, producand scantei luminoase.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Ploiesti - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro